onsdag 28. september 2011

Fin tur i skogen...

.



Noen ganger, på en fin tur i skogen, finner man så mye kantarell og svart trompetsopp at man glemmer å ta fram kameraet.... Og, for å være ærlig, det som var veldig mye svart trompetsopp i skogen, er ikke like imponerende når det ligger ferdig tørket på glass. Da er det bare kjennere som vil nikke, og si "God fangst", med et snev av misunnelse i stemmen.

Men før vi fant alt det gode i skogbunnen, så vi dette lille huset som holdt på å gå i oppløsning. Hadde vi hatt barn på tur, hadde vi sikkert laget en historie om at der hadde det en gang bodd en heks... Vent, vi laget jo akkurat den historien, selv om vi ikke hadde barn med. Om heksenes hus som faller sammen i skogen, fordi ingen tror på dem mer....

Synd vi ikke hadde med en unge vi kunne skremme litt....

.

2 kommentarer:

  1. Du koker såpe, ja! Da jeg gikk på folkeskolen, pleide den gamle(syntes vi) læreren vår å kaste nøkkelknippet sitt på elever som forstyrra og uttalte: "Du, din såpkoker nedi snyta der, vil du se å tie stille". Vi var mest opptatt av ordet "snyta", for det brukte vi ikke der jeg bodde. Det betyr "hjørnet". Har aldri hørt det før eller siden, så det var nok et ord han hadde med seg fra sin lokale dialekt. Han hadde forresten en gang med seg en sønn som hadde gjort i buksa også. Men det var ei annen greie.

    SvarSlett
  2. For et fantastisk ord, snyta. Aldri hørt det før, jeg heller. Takk for at du lærte meg noe nytt :-)

    SvarSlett