torsdag 8. juli 2010

Noen ganger er man nesten et annet sted...

 .


Om man er i Københavnområdet, er s-tog en kjekk ting, så sant de går. De gjorde de ikke da vi var på ferie, så vi måtte ta buss. Det er ikke fullt så kjekt, det er i alle fall ikke like lett å orientere seg i bussruteverdenen som i s-tog verdenen, men er det sporarbeid, så er det sporarbeid, og da er det buss for tog, enten man er i Danmark eller Norge.

Jeg er sånn som gjerne liker å finne ut av hva ting står for, som f.eks. s'en i s-tog. Da er det morsomt å lese på Wikipedia at den rett og slett ikke står for noen ting:

S'et i betegnelsen står ikke for noget bestemt. Navnet fandt man frem til gennem en rundspørge i Politiken17. februar 1934 den Den elektriske enquete[Kilde mangler]. Der blev enighed om at S-tog og S-bane var de bedste forslag, måske påvirket af, at de karakteristiske sekskantede skilte med vingehjul, "S" og krone allerede var opsat for at markere hvor der lå en station. I Tyskland havde man tre år tidligere taget betegnelsen S-Bahn i brug, formentlig i to betydninger, nemlig Stadtbahn (bybane) i Berlin og Schnellbahn ("hurtigbane") ved Hamborg. Kilde: Wikipedia

Ellers liker jeg godt å se på jernbanestasjoner, og man kan jo se selv om det ikke går tog der fra. Bildet er fra Virum stasjon, og et lite øyeblikk tenkte jeg at noen ganger ser det ut som om man er i en annen tid, et annet sted, og jeg kunne for eksempel vært i Øst-Tyskland på 1980-tallet.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar