tirsdag 1. desember 2009

Snart jul....

.


Kalenderen forteller at det snart er jul. Jeg har, i år igjen, forsøkt å fortrenge at det nærmer seg. Jeg har ikke kjøpt, laget eller tenkt på julegaver. Jeg har ikke ryddet fram en eneste ting som minner om jul, ikke en gang adventsstaken har jeg funnet fram. Og i dag forteller kalenderen meg at det er på tide å bli bittelitt julestressa.

Rundt meg ser alle ut til å forberede jul, facebook-profilene blir oppdatert om baking, vasking og kaldenderting. Jeg sniker meg fascinert rundt i profiler og blogger, og tenker: Når gjør de alt dette? De strikker sokker, baker krumkaker og fattigmann, vasker inne i alle kriker og kroker, kjøper julegaver, reiser på tur til Sverige og kjøper kjøtt og sprit, syr kostymer til juleavslutninger, pusser sølv, og stryker alt som kan strykes. Jeg tar meg i å mistenke at en del av disse damene ikke finnes i virkeligheten, bare i bloggeverdenen. Så tenker jeg at det er klart de finnes, og at jeg bare er misunnelig fordi jeg ikke har julekakene i boks, julematen i hus, og totalt mangler genet for rydding og vasking.

Jeg bestemmer meg for å late som noen dager til, som om det er lenge til jul. Jeg skal ikke kjøpe, lage eller tenke på julegaver denne uka heller. Jeg skal late som om jeg ikke vet at det er desember. Akkurat som den rosa som blomstrer i bedet mitt. Den vet ikke at det snart er jul, den heller.
.

3 kommentarer:

  1. Jeg tror at de fleste av de du ikke leser eller hører noe fra har det akkurat som deg. Ikke handlet en eneste gave og bare såvidt funnet frem adventslysestaken. Ihvertfall håper jeg det er sånn -for her er det jammen ikke mye orden på julesakene. Ikke engang julekalender til barna er på plass.

    SvarSlett
  2. så flott blogg! :D
    Håper du får en fantastisk dag! :D

    SvarSlett
  3. Det er virkelig noe i det at felles skjebne er felles trøst, godt å vite at det er flere som heller ikke er helt i havn :-)

    SvarSlett